Budgetpolis 2025: Is het wel de juiste zorgverzekering voor mij? (2024)

Budgetpolis 2025

Budgetpolis is een naturaverzekering met een beperkte vrije zorgkeuze. Je ontvangt van de zorgverzekeraar alleen een volledige vergoeding bij gecontracteerde zorgverleners zoals ziekenhuis en tandarts. Met deze groep zorgaanbieders zijn speciale prijsafspraken gemaakt. Andere zorgverleners (zonder contract) worden maar deels vergoed door de verzekeraar in 2025.

het beste voor mij?

Wil je graag de goedkoopste zorgverzekering afsluiten? Dan is de natura budgetverzekering Misschien de juiste keuze. Kijk niet alleen naar de maandelijkse premie die je moet betalen tijdens het vergelijken van de budgetpolissen. Kijk ook naar de keuze zorgverleners die je hebt. Het is mogelijk dat een reguliere naturapolis voor jou net even iets beter uit de bus komt. Maak daarom vrijblijvend gebruik van onze vergelijker om te berekenen welke type basisverzekering voor jou de beste is.

Gecontracteerde zorgverleners budgetverzekering

Hoe kan ik het beste uitzoeken met welke zorgverleners de zorgverzekeraar prijsafspraken heeft gemaakt? Dit kun je eenvoudig bekijken op de website van de verzekeraar. Neem geen overhaaste beslissingen die Misschien wel duur kunnen uitvallen in 2025. Iedere zorgverzekeraar is transparant over de afspraken die er gemaakt zijn en welke van toepassing zijn voor de budget zorgverzekering.

Voordelen:

  • Echt de goedkoopste basisverzekering
  • Zorgkosten hoef je niet zelf voor te schieten
  • Spoedeisende hulp kun je overall terecht

Nadelen:

  • Zeer beperkte vrije zorgkeuze
  • Lage vergoeding niet gecontracteerde zorg
  • Langere reistijd naar gecontacteerde zorgveleners
  • Alle zorgzaken dien je online te regelen

Verschil tussen naturapolis en budgetpolis

Het grote verschil tussen de naturaverzekering en de budgetpolissen zitten in de prijsafspraken. Met een natura zorgverzekering heb je gewoon meer keuze uit de zorgaanbieders waar je langs kunt gaan voor een behandeling. Over het algemeen vergoeden de zorgverzekeraars met een naturapolis niet-gecontracteerde zorg tot maximaal 70 procent. Als jij echt de goedkoopste zorgverzekering in 2025 wilt hebben zou je ook kunnen kiezen voor een andere type polis met een verhoogd eigen risico. Hiermee is de vrije zorgkeuze ruimer maar heb je toch een zorgverzekering met een lage premie.

Verwacht jij weinig tot geen zorgkosten? Dan zou de budgetverzekering voor jou wellicht de juiste polis zijn!

Beperkte zorgkeuze met de budgetpolis 2025

Een beperkte zorgkeuze wilt zeggen dat jij alleen naar een geselecteerd aantal zorgaanbieders kunt gaan. Andere basisverzekeringen zoals de restitutiepolis mag jij volledig zelf bepalen naar wie je gaat voor een behandeling. Daar tegenover staat natuurlijk wel dat je premie hoger is. Consumenten die geen of weinig zorgkosten denken te maken in 2025 kiezen het vaakst voor een beperkte natura budgetpolis.

Veelgestelde vragen budgetzorgverzekeringen:

Wat zijn de risico’s voor het kiezen van een budgetpolis?

De budgetpolis is de goedkoopste type basisverzekering in 2025. Hier krijg je dan wel een zeer beperkte vrije zorgkeuze voor terug. Als jij naar een niet-aangesloten zorgverlener gaat ga je een groot gedeelte van de rekening zelf moeten betalen.

Welke zorgverleners zijn gecontracteerd?

Voordat je een budget zorgverzekering gaat afsluiten, is het belangrijk om na te gaan welke zorgaanbieders zijn aangesloten. Dit kun je terug vinden op de website van desbetreffende zorgverzekeraar. Lees ook altijd de polisvoorwaarden door.

Geen vergoeding bij niet aangesloten ziekenhuis?

Op het moment dat je met een budgetpolis naar een ziekenhuis gaat die niet is aangesloten, krijg je vaak maximaal 75% vergoed van de nota. De overage 25% zijn dus altijd voor je eigen rekening. De kosten kunnen dus behoorlijk oplopen bij bepaalde ingrepen.

Hoe zit het met spoedeisende zorg?

Spoedeisende zorg nodig in 2025? Dan ga je met de ambulance altijd naar de dichtstbijzijnde ziekenhuis. Voor spoedeisende zorg worden alle zorgkosten vergoed via de budgetpolis in 2025.

Welke zorgpolissen zijn er in 2025?

In Nederland zijn er vier verschillende zorgpolissen: de budgetpolis, naturapolis, restitutie zorgverzekering en de combinatiepolis. De restitutiepolis geeft je een volledige vrije zorgkeuze zorgverleners.

Budget zorgverzekering 2025 vergelijken

Een andere soort basisverzekering? Met behulp van de vergelijker kun jij de verschillende ziektekostenverzekeringen met elkaar vergelijken. Met behulp van filters kan je precies aangeven waar je nieuwe (budget) polis aan moet voldoen. Geef bijvoorbeeld aan hoe hoog het eigen risico moet zijn, de keuze vrijheid en de gewenste aanvullende vergoedingen. Aan de hand van je ingevulde informatie krijg je een overzicht te zien. De goedkoopste zorgverzekering, passend in jouw persoonlijke situatie, staat gelijk bovenaan. Meer weten over een zorgverzekering? Wij verwijzen je door naar de zorgverzekeraar voor het aanvragen en overstappen.

Budgetpolis 2025: Is het wel de juiste zorgverzekering voor mij? (1)

KasperZorgverzekering expert

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Nu populair

  • Tips om zo goed mogelijk met een chronische blaasontsteking om te kunnen gaan
  • Nederland heeft een mening over hoeveel rokers voor hun zorgverzekering zouden m…
  • Een nieuwe start: Afkicken in Zuid-Afrika
  • Dit gebeurt er als je een keer bloed moet prikken in het ziekenhuis
Budgetpolis 2025: Is het wel de juiste zorgverzekering voor mij? (2024)

FAQs

Wat is de beste zorgverzekeraar voor 2024? ›

Top 5 beste zorgverzekering-deals
PositieVerzekeraarZorgpremie 2024
1.Zorg en Zekerheid€122,65
2.Menzis€122,75
3.Vink Vink€122,90
4.Univé€122,95
1 more row

Wat is op dit moment de beste zorgverzekering? ›

Wat is momenteel de beste zorgverzekering?
ZorgverzekeringKlantbeoordelingPremie 2024
1. DSW8,7€ 149,00
2. United Consumers8,3€ 138,95
3. a.s.r. ik kies zelf8,3€ 141,50
4. OHRA8,3€ 145,60
1 more row

Welke zorgverzekeraars hebben in 2024 nog een restitutiepolis? ›

In 2024 bieden nog maar drie verzekeraars de restitutiepolis aan: a.s.r., Aevitae en Menzis.

Wat is de beste ziektekostenverzekering voor mij? ›

Welke zorgverzekering je moet kiezen, hangt af van je eigen wensen. Zo kan je kiezen voor een zorgverzekering met een lage premie, of juist een zorgverzekering met een hogere premie maar betere dekking. Ook je persoonlijke omstandigheden en zorgbehoefte voor komend jaar spelen mee in je beslissing.

Hoeveel gaat zorgverzekering omhoog 2024? ›

De gemiddelde premie die mensen aan hun zorgverzekeraar moeten betalen in 2024 is € 1.752. Dit is gemiddeld € 146 per maand. Dat is ongeveer € 8,50 per maand meer dan in 2023.

Wat gaat CZ kosten in 2024? ›

De premie in 2024. De gemiddelde premie van CZ in 2024 is € 144,45 per maand. We lichten onze berekening graag aan u toe.

Wat is de beste en goedkoopste zorgverzekeraar? ›

Voor 2024 is Aevitae de goedkoopste zorgverzekering voor € 119,45 per maand (bij een eigen risico van € 885). Hierbij heb je echter wel een beperkte ziekenhuiskeuze. De goedkoopste polis waarbij alle ziekenhuizen zijn gecontracteerd is de zorgverzekering van IZA (VGZ) met een premie van € 122,45.

Welke zorgverzekering stijgt het meest? ›

De basisverzekering met de grootste premiestijging in 2024 is Zekur, terwijl die de afgelopen jaren vaak de goedkoopste was. Allebei de basispolissen van Zekur worden veel duurder per maand. De Zekur combinatiepolis wordt € 20,00 per maand duurder in 2024 wat een stijging is van 14,27%.

Wat is de beste verzekeraar van Nederland? ›

Top 5
VerzekeraarPremieService
1. DSW (8,7)8,49,0
2. Stad Holland (8,5)8,08,9
3. OHRA (8,4)7,98,5
4. a.s.r. Ik kies zelf (8,3)8,48,3
1 more row
Dec 28, 2023

Is een restitutiepolis zinvol? ›

Voordelen en nadelen restitutiepolis

Het voordeel van een restitutiepolis is dat je volledig vrije zorgkeuze hebt. Je zit dus niet vast aan gecontracteerde zorgverleners. In tegenstelling tot de combinatie- of naturapolis hoef je nooit een gedeelte van de rekening zelf te betalen. Tenzij het onnodig hoge kosten zijn.

Waarom geen restitutiepolis meer? ›

De voornaamste reden voor het afnemende aanbod van restitutiepolissen is de stijging van de zorgkosten. De restitutiepolis staat bekend als de meest uitgebreide basisverzekering en wordt vaak gekozen door mensen die veel zorg nodig hebben. Deze hoge zorgkosten leiden tot hogere premies of verliezen voor de verzekeraar.

Wat is de goedkoopste restitutiepolis? ›

Top 3 goedkoopste restitutiepolissen
ZorgverzekeraarNaam polisMaandpremie in 2024
AevitaeBasisverzekering Restitutie€160,95
MenzisMenzis Basis Vrij€161,75
a.s.r.Eigen Keuze€170,95
Apr 8, 2024

Welk land heeft de beste ziektekostenverzekering? ›

Nederland behoort samen met Noorwegen en Australië tot de best presterende landen als het gaat om de gezondheidszorg. Dat wordt gesteld in het rapport van The Commonwealth Fund: 'Mirror, Mirror 2021: Reflecting Poorly' waarin de gezondheidszorg in de Verenigde Staten wordt vergeleken met andere hoge-inkomenslanden.

Is zorg in het buitenland verzekerd? ›

Als u op vakantie gaat naar het buitenland, blijft u verzekerd voor zorg. Iedereen die een Nederlandse zorgverzekering heeft, heeft werelddekking. Soms dekt uw zorgverzekering sommige kosten niet of niet helemaal. Misschien heeft u een aanvullende verzekering of reisverzekering nodig.

Wat is de beste zorgverzekeraar van Nederland? ›

Onderzoeksbureau MarketResponse heeft in 2023 net als voorgaande jaren de loyaliteit en tevredenheid onder de verzekerden van zorgverzekeraars gemeten in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen®.

Hoeveel gaat VGZ omhoog in 2024? ›

VGZ verhoogt de premie in 2024 met €5. Zo kost de premie €146,95 in 2024. Dit is een stijging van 3,5 %.

Wat wordt eigen risico in 2024? ›

Het eigen risico is een verplicht bedrag om te betalen. In 2024 is het eigen risico € 385. U betaalt dus zelf de eerste € 385. Pas daarna betaalt uw zorgverzekeraar de kosten.

Wat is de beste verzekeraar? ›

Producten ANWB, FBTO en OHRA

De ANWB scoort het hoogst op klantbeleving, wat de verzekeraar vooral heeft te danken aan de inboedel- en autoverzekering van de wegenwacht. Beide scoren die ook wereldwijd in de top drie, aldus het onderzoek.

Is Zilveren Kruis een goede verzekering? ›

Het is tegenwoordig een van de grootste Nederlandse verzekeraars. Zilveren Kruis zet zich in voor goede zorg tegen een betaalbare premie. Klanten zijn over het algemeen zeer tevreden over deze verzekeraar.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Duane Harber

Last Updated:

Views: 5367

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Duane Harber

Birthday: 1999-10-17

Address: Apt. 404 9899 Magnolia Roads, Port Royceville, ID 78186

Phone: +186911129794335

Job: Human Hospitality Planner

Hobby: Listening to music, Orienteering, Knapping, Dance, Mountain biking, Fishing, Pottery

Introduction: My name is Duane Harber, I am a modern, clever, handsome, fair, agreeable, inexpensive, beautiful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.